fbpx
Covid-19 : Nieuwe Vlaamse steunmaatregel
16 september 2020

Ondernemingen die door de nieuwe coronamaatregelen in de maanden augustus en september te kampen hebben met een omzetdaling van minstens 60%, in vergelijking met dezelfde periode in 2019, komen in aanmerking voor een nieuwe premie. Deze premie zou ondernemingen moeten helpen bij het overleven van deze economische terugval.

Het gaat weliswaar om ondernemingen die open zijn, met uitzondering van de jaarlijkse sluitingsperiode. De premie bedraagt 7,5% van de omzet van de referentieperiode, dewelke voor de meeste ondernemingen de maanden augustus en september 2019 zal zijn. Het maximumbedrag ligt op 15.000 euro en de premie wordt gehalveerd als de onderneming minder dagen geopend is dan het aantal geopende dagen in de periode van 1 augustus tot en met 30 september 2019.

Ondernemingen die regelmatig maaltijden aanbieden of traiteurszaken kunnen slechts een bedrag van 3000 euro of meer krijgen als ze werken met een geregistreerd kassasysteem, de zogenaamde witte kassa.

Ondernemingen die sinds de start van de coronacrisis nog steeds verplicht gesloten zijn, zoals discotheken, vallen niet onder het toepassingsgebied van dit beschermingsmechanisme omdat zij nog steeds de premie van 160 euro per dag kunnen krijgen.

Vanaf 1 oktober 2020 kan de premie worden aangevraagd. Vóór 15 november 2020 moet de aanvraag worden ingediend.

Laatste nieuws