fbpx
Een nieuwe “overwinteringslening” voor Brusselse ondernemingen en zelfstandigen
22 december 2020

De Brusselse regering heeft op 18 december een nieuwe steunmaatregel aangenomen ten behoeve van de door de crisis getroffen economische sectoren. Een nieuwe “overwinteringslening” die tot 100.000 EUR kan gaan, zal worden ingevoerd voor zelfstandigen en ZKO’s.

Om de Recover lening te vervangen, is de Brusselse regering een nieuw financieel product overeengekomen dat beschikbaar is bij Brusoc. Dit product heeft tot doel de begunstigden in staat te stellen de crisis te doorstaan en zich tegelijkertijd voor te bereiden op hun herstel en herontwikkeling.

Concreet zullen ZKO’s en zelfstandigen die al minstens 12 maanden actief zijn, aanspraak kunnen maken op deze nieuwe “overwinteringslening”.

De leningen kunnen tot 100.000 euro bedragen. Gezien de duur van de crisis en de huidige onzekerheid, kan de aflossingsperiode variëren van 3 tot 6 jaar met een vrijstelling van terugbetaling van kapitaal gedurende maximum 36 maanden. De vaste rentevoet zal bijzonder laag zijn: 1,75%.

Deze nieuwe financiële lening voor ZKO’s, zelfstandigen en organisaties uit de sociale economie vormt een ideale aanvulling op de achtergestelde leningen die Finance&Invest verstrekt aan ondernemingen met meer dan 10 VTE’s en die kunnen oplopen tot 600.000 euro.

Laatste nieuws