fbpx
Financiële sector komt ondernemingen tegemoet met extra engagementen
12 februari 2021

De financiële sector heeft onlangs het engagement uitgesproken alle gezonde bedrijven met toekomstperspectief doorheen de crisis te loodsen. Om deze uitspraak kracht bij te zetten, neemt de banksector, samen met de Minister van Financiën, volgende bijkomende engagementen om de bedrijven te ondersteunen:

    • Het Tweede Charter voor betalingsuitstel bood de bedrijven de mogelijkheid om betalingsuitstel voor het ondernemingskrediet te verkrijgen tot 31 maart 2021. Deze einddatum wordt nu verlengd tot 30 juni 2021. De aanvraag voor betalingsuitstel dient wel ten laatste worden gedaan per eind maart. Alle andere geldende voorwaarden van dit charter, inclusief de maximale termijn van betalingsuitstel van 9 maanden blijven van kracht.
    • Voor bedrijven die de maximale termijn van 9 maanden betalingsuitstel reeds hebben bereikt en financieel gezond zijn, nemen de banken een extra engagement bovenop het Tweede Charter. Voor deze bedrijven wordt het immers nog mogelijk om ook extra betalinguitstel te verkrijgen tot 30 juni 2021.
    • Er zullen geen administratie- of dossierkosten worden aangerekend.

Ook andere oplossingen ter ondersteuning van de bedrijven, blijven steeds mogelijk en zullen dossier per dossier bekeken worden, in overleg met de klant. Febelfin wil iedereen met eventuele betalingsproblemen blijvend aansporen om tijdig contact op te nemen met hun bank, om samen op zoek te gaan naar structurele oplossingen op maat.

Info : https://www.febelfin.be/nl/press-room/financiele-sector-komt-ondernemingen-tegemoet-met-extra-engagementen

Laatste nieuws