fbpx
Covid-19 : 9 op de 10 zelfstandigen laat zich vaccineren
16 maart 2021

87% van de zelfstandigen zal zich tegen corona laten vaccineren zodra ze een uitnodiging ontvangen. Ze willen zo snel mogelijk terug normaal aan werk, missen het contact met mensen, maar doen het ook voor de eigen gezondheid. Dat ze de vaccinatie met het werk praktisch geregeld moeten krijgen, nemen ze erbij. Dat blijkt uit een recente bevraging van hr-dienstenbedrijf ACERTA bij ruim 12.900 zelfstandigen in februari.

Gevraagd naar de bereidheid om zich te laten vaccineren tegen corona zodra ze daartoe worden uitgenodigd, antwoordt 87% van de zelfstandigen: ja. 45% zegt dat te doen in het vooruitzicht weer normaal aan het werk te kunnen, met een normaal menselijk contact. 42% doet het uit bezorgdheid voor de eigen gezondheid.

zelfstandigen dat zich (niet) zal laten vaccineren met het COVID-19–vaccin

Zelfstandigen hebben de voorbije maanden creativiteit en flexibiliteit laten zien, hun vaccinatie halen kan er ook wel bij, blijkt nog uit de bevraging. Uiteraard zou een meerderheid (61%) verkiezen om het vaccinatiemoment zelf te kunnen plannen op een moment dat het professioneel het beste past, maar ook al moeten ze het praktisch geregeld zien te krijgen, met bv. hun openingsuren, bijna 9 op 10 zal gaan voor vaccinatie. 29% laat weten zich wel even te zullen laten vervangen, 47% zegt het werkverlet wel te kunnen inhalen, 24 % houdt er rekening mee dat ze wat inkomen zullen verliezen.

De minderheid (13%) die denkt zich niet te laten vaccineren vreest vooral ongewenste bijwerkingen.

Laatste nieuws