fbpx
Alarmkreet van SDZ : “Bestraf niet de horeca-uitbaters die op 1 mei opengaan!”
15 april 2021

Aan het einde van het Overlegcomité op woensdag lanceerde de Interprofessionele Werkgeversfederatie SDZ een alarmkreet. Het uitstel van de opening van de horecasector werd door de betrokken zelfstandigen zeer slecht onthaald! De federatie vraagt ​​de gemeentelijke en politie-instanties om geen sancties op te leggen aan de horeca-uitbaters die, in een zelfverdedigingsreflex, zouden besluiten om op 1 mei te openen met inachtneming van de gezondheidsregels.

Elke dag wordt SDZ ondervraagd door haar horecaleden betreffende de risico’s in geval van heropening op 1 mei, de datum die oorspronkelijk werd bepaald door het Overlegcomité.

Daniel Cauwel, voorzitter van SDZ en lid van de Kamer van de Middenstand van de Brusselse Economische en Sociale Raad: “De horeca is reeds 7 maanden gesloten. Dit extra uitstel van de heropening is de druppel die de emmer doet overlopen. Onze leden komen steeds meer in opstand tegen deze situatie. Persoonlijk begrijp ik hen: het is voor hen een kwestie van overleven!

Een mogelijke beslissing om de sector toe te staan om eerst buiten te openen, zou door de sector als belachelijk zijn beschouwd vanwege de grillen van het weer (wat te doen als het begint te regenen?), het gebrek aan ruimte (weinig uitbatingen hebben echte terrassen) en onvoldoende inkomen in verhouding tot de uitgaven voor een gedeeltelijke activiteit.

Daniel Cauwel: “Vandaag is de onvrede zo groot dat het snel tot een algemene opstand kan leiden! Wanneer zal het Overlegcomité begrijpen dat de horeca niet gevaarlijker is dan andere sectoren en dat de uitbaters perfect in staat zijn om alle gezondheidsmaatregelen na te leven die nodig zijn om de pandemie te bestrijden?

Onder deze voorwaarden vraagt ​​SDZ de gemeentelijke en politie-instanties om begrip te tonen en geen sancties op te leggen aan de uitbaters die, in een zelfverdedigingsreflex, zouden besluiten om op 1 mei te heropenen met inachtneming van de gezondheidsregels.

Laatste nieuws