fbpx
Kleine ondernemingen : Wilt u gebruik maken van de btw-vrijstellingsregeling?
21 april 2021

U kunt gebruik maken van de btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen als uw omzet onderworpen aan het normale btw-regime het afgelopen kalenderjaar niet meer dan 25.000 euro bedroeg en u voldoet aan de andere voorwaarden. Met die regeling bent u vrijgesteld van de meeste btw-verplichtingen.   

Wilt u gebruik maken van die regeling? Als uw omzet in 2020 niet meer dan 25.000 euro bedroeg, zult u in de loop van de maand mei een brief ‘Toepassing van de btw-vrijstellingsregeling’ ontvangen. Daarin staat meer informatie over de voorwaarden en modaliteiten van die regeling. U vindt die brief in MyMinfin: meld u aan en klik op ‘Mijn documenten’.

Voldoet u aan de voorwaarden én wilt u voor die regeling kiezen? Stuur de keuzeverklaring dan vóór 10 juni 2021 naar uw bevoegde team beheer.   

Is door de crisis uw omzet in 2020 gedaald? Als u in 2021 een verbetering verwacht, bent u niet verplicht om vanaf 1 juli 2021 de overgang naar de btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen aan te vragen. 

Meer informatie over de btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen 

Laatste nieuws