fbpx
Conjunctuur : de Belgische economie groeide in het tweede kwartaal van 2021 met 1,4%
19 augustus 2021

Volgens de flashraming nam het voor seizoen- en kalenderinvloeden gezuiverde bruto binnenlands product (bbp) naar volume in het tweede kwartaal van 2021 met 1,4% toe ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In vergelijking met een jaar geleden, zijnde het tweede kwartaal van 2020, dat sterk getekend was door de COVID-19-crisis, bedraagt de groei 14,5%. Het niveau van economische activiteit van vóór de COVID-19-crisis is evenwel nog niet bereikt, ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 is de evolutie immers nog steeds negatief (-2,5%). Volgens een eerste inschatting steeg de toegevoegde waarde in vergelijking met het voorgaande kwartaal met 1,1% in de industrie, met 0,5% in de bouwnijverheid en met 1,4% in de diensten.

Laatste nieuws