fbpx
COVID-19 : vlaams beschermingsmechanisme loopt ten einde
16 september 2021

Eind september loopt het Vlaams beschermingsmechanisme af.

Voor de maanden juli, augustus en september is er nog gerichte steun aan sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronamaatregelen zoals hotels, discotheken, dancings, feestzalen, een beperkte groep ondernemingen in de eventsector en ook reisbureaus, reisorganisatoren en autocarondernemingen. Zij zullen nog een beroep kunnen doen op het Vlaams beschermingsmechanisme tot eind september. De principes blijven grotendeels dezelfde: De ondernemer moet aantonen dat er 60% omzetverlies is en kan dan 10% van de normale omzet als bescherming krijgen. De bescherming zal evenwel pas aangevraagd kunnen worden na het indienen van de btw-aangifte van het derde kwartaal van 2021 en de btw-aangifte van het derde kwartaal van 2019.

De aanvraag kan gebeuren vanaf 15 oktober 2021.

Laatste nieuws