fbpx
Energiecrisis : tijdelijke werkloosheid energie
7 oktober 2022

Voor de periode van 01.10.2022 tot en met 31.12.2022 kunnen energie-intensieve bedrijven gebruik maken van een bijzonder stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken voor energie-intensieve bedrijven, dat soepeler is dan de bestaande regelingen van tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken.

Vooraleer gebruik kan gemaakt worden van dit bijzonder stelsel tijdelijke werkloosheid energie, moet de werkgever een formulier C106A-ENERGIE indienen bij de RVA, waarin hij aantoont dat hij voldoet aan de definitie van een energie-intensief bedrijf.

Voor meer uitleg, zie het infoblad E5 ‘Bijzonder stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken voor energie-intensieve bedrijven’.

Laatste nieuws