fbpx
“Solden van de laatste kans voor kleine handelaars!”
2 januari 2023

Dit jaar starten de wintersolden op dinsdag 3 januari. Voor een groot aantal handelaars is dit de laatste kans om het faillissement te vermijden. Zij hopen dat de klanten aangetrokken zullen zijn door de belangrijke kortingen en door de omvang van de onverkochte voorraad.

Volgens een enquête die de afgelopen dagen werd uitgevoerd door de Interprofessionele Federatie van zelfstandige ondernemers SDZ, bij 250 leden, zijn 73% van hen erg verzwakt.  De sanitaire crisis werd meteen gevolgd door een energiecrisis en de onophoudelijke stijging van de productie- en de loonkosten. Deze crisissen hebben de winstgevendheid van deze ondernemingen de laatste drie jaar erg ondermijnd, waardoor 67% onder hen overweegt om de deuren te sluiten!

Daniel Cauwel, Voorzitter van SDZ: “Elke dag moeten wij voor een groot deel van onze leden vaststellen dat de noodzaak om de activiteiten stop te zetten, nadert. In dergelijke context zal het succes van de wintersolden cruciaal zijn voor het voortbestaan van de ondernemingen!”

Op de vooravond van de wintersolden lijkt het zelfs dat 80% van de handelaars over een uitzonderlijk hoge seizoensgebonden voorraad beschikt. Volgens SDZ is het cruciaal dat ze deze voorraad zouden kunnen verkopen. Daarom roept de federatie de consumenten op om solidair te zijn.

Daniel Cauwel herinnert eraan dat het de detailhandel is, die de stad structuur geeft, die de leefomgeving vastlegt, die de burgers bij elkaar brengt en bijdraagt tot de veiligheid. Voor de voorzitter van SDZ zou het een echte ramp zijn om dit te zien verdwijnen. Vandaag is zijn boodschap duidelijk: “Alleen samen kunnen we deze economische crisis overwinnen!

Laatste nieuws