fbpx
Financiering : geef uw bedrijf een impuls met het kmo-fonds
28 maart 2023

Het kmo-fonds “ideas powered for business” is een subsidiefonds ter verbetering van de toegang tot intellectuele-eigendomsrechten voor kleine of middelgrote ondernemingen (kmo’s) in de Europese Unie.

Het programma is een initiatief van de Europese Commissie, het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO), in samenwerking met de nationale bureaus voor intellectuele eigendom, waaronder de Belgische Dienst voor de Intellectuele Eigendom (DIE).

Momenteel zijn er twee subsidies beschikbaar:

  • 90% korting op pre-diagnostische IE-diensten (IP-scan)
  • tot 75% korting op de taksen voor de aanvraag van merken en modellen

 

90% korting op pre-diagnostische IE-diensten (IP-scan)

Pre-diagnosediensten voor intellectuele eigendom (IE) analyseren welke acties voor een bedrijf nuttig kunnen zijn op het gebied van IE-rechten.

Ze zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van een IE-strategie voor uw bedrijf.

In België kunnen deskundigen gespecialiseerd in intellectuele eigendom u bij die studie op verschillende gebieden bijstaan.

Dankzij die dienstverlening beslist u:

  • welke IE-rechten u het beste aanvraagt;
  • hoe u uw IE-portefeuille verder ontwikkelt als u al eerder IE-rechten hebt laten registreren, 
  • hoe u een toekomstgerichte strategie opzet.

Alleen de deelnemende nationale en regionale IE-bureaus in de Europese Unie bieden pre-diagnostische IE-diensten in het kader van die regeling.

Voor die dienst bedraagt de maximale terugbetaling 1.350 euro (90% van 1.500 euro, het plafond van de totale kosten voor die analyse).

 

Tot 75% korting op de taksen voor de aanvraag van merken en modellen

Wilt u een merk, tekening of model registreren? Dan kan uw kmo gebruikmaken van de “IP-voucher” en ontvang een terugbetaling tot 75% korting op de taksen.

Voor die dienst bedraagt de maximale terugbetaling 1.000 euro.

Meer informatie over beide subsidies en hoe u ze aanvraagt leest u op de pagina Geef uw bedrijf een impuls met het kmo-fonds en/of het online portaal van het EUIPO Mkb-fonds 2023

Laatste nieuws