fbpx
Dag van de Ambachten 2023: belgische ambachtslieden, laat jullie vakmanschap uitstralen!
31 augustus 2023

De 17e Dag van de Ambachten vindt plaats op 19 november 2023. Het doel van die dag is om het ambachtelijk vakmanschap uit onze regio’s te promoten en in de kijker te zetten. Dit evenement, georganiseerd op initiatief van de FOD Economie en de minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s en ondersteund door SDZ wordt steeds succesvoller bij het grote publiek. 

BELGISCH VAKMANSCHAP PROMOTEN EN IN DE KIJKER ZETTEN 

België zit boordevol getalenteerde ambachtslieden die de traditionele ambachten en het ambachtelijke erfgoed van ons land springlevend houden. En toch is het grote publiek zich vaak niet bewust van de enorme rijkdom van ons ambachtelijk erfgoed. Daarom kunnen ambachtslieden van diverse pluimage tijdens de Dag van de Ambachten hun deuren openen en het grote publiek laten kennismaken met hun beroep en hun kostbare vakmanschap. 

Elk jaar ontdekken tienduizenden bezoekers uit heel België de ambachtslieden uit onze regio’s. Voor het publiek is het een gelegenheid om te genieten van een gezellig dagje uit met het gezin en voor de ambachtslieden om op nationaal niveau uit te pakken met hun werk. 

AANDACHT VOOR HET LABEL “ERKEND AMBACHT” 

Om deel te nemen aan deze dag moeten de ambachtslieden wel aan bepaalde criteria voldoen. Zo moeten ze beschikken over het label “Erkend Ambacht”. Dit kwaliteits- en authenticiteitslabel werd in 2016 in het leven geroepen en geeft ambachtslieden een officiële erkenning van hun statuut als ambachtsman of -vrouw, die hen meer zichtbaarheid en erkenning geeft bij het publiek. 

Vroeger was het label voorbehouden aan ambachtslieden in hoofdberoep, maar vandaag is het ook toegankelijk voor ambachtslieden in bijberoep, bedrijven zonder rechtspersoonlijkheid en culinaire beroepen.  

ONTMOETINGEN, ANIMATIE EN GRATIS ZICHTBAARHEID VOOR AMBACHTSLIEDEN 

Ambachtslieden die deelnemen aan de Dag van de Ambachten zijn vrij om hun evenement te organiseren zoals ze willen, maar ze moeten wel een paar eenvoudige regels naleven. Zo moet elke deelnemer minstens één demonstratie, animatie of begeleid bezoek in eigen atelier aanbieden.  

Daarnaast kunnen de ambachtslieden hun creaties ook te koop aanbieden. En uiteraard profiteert elke deelnemer van meer zichtbaarheid door de grote publiciteitscampagne rond het evenement in de nationale pers, op de officiële website en op sociale media. De FOD Economie zal ook gedrukte en digitale “communicatiekits” ter beschikking stellen. 

BENT U EEN AMBACHTSMAN OF -VROUW? SCHRIJF U NU IN!  

Deelname aan de Dag van de Ambachten is volledig gratis. Wie zich wil inschrijven moet wel het officiële label “Erkend Ambacht” hebben. Hebt u nog geen officiële erkenning? U kan het nog altijd gratis aanvragen. Surf naar deambachten.be voor meer info over de voorwaarden om het label te verkrijgen. 

Meer info en inschrijven voor de Dag van de Ambachten: https://dagvandeambachten.be/  

Uiterste datum om u in te schrijven voor de Dag van de Ambachten: 9 oktober 2023. 

Als u te laat bent, is het niet meer mogelijk om een gedrukt communicatiekit te ontvangen. 

Laatste nieuws