fbpx
SDZ is niet te spreken over de nieuwe sluitingsmaatregelen die onterecht gericht zijn tegen de sector van de Horeca!
19 oktober 2020
De Interprofessionele werkgeversorganisatie SDZ is zeer verontwaardigd door de nieuwe sluitingsmaatregelen die in de sector van de Horeca werden opgelegd: “Zelfs al moet de epidemie worden beheerst, dan nog hebben deze opgelegde beperkingen geen enkel nut, nu alle studies aantonen dat de cafés en restaurants niet de oorzaak zijn van de verspreiding van het virus”, aldus Daniel Cauwel, Voorzitter van de federatie.

SDZ is van oordeel dat de sector van de Horeca opnieuw onterecht wordt geviseerd. Het virus wordt immers verspreid in de privésfeer van de bevolking en niet in de restaurants en de cafés.
Daniel Cauwel: “Ik betreur deze nieuwe aanval op de sector van de horeca heel erg. Dit is onterecht. De uitbaters van deze sector behoren sinds 7 maanden tot de meest getroffen economische actoren van deze crisis, terwijl zij niet verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van het virus. Hun omzetcijfer blijft maar dalen en de meesten onder hen hebben zelfs belangrijke investeringen gedaan om hun klanten te kunnen verwelkomen volgens de regels van social distancing”.

SDZ vindt het dan ook absoluut oneerlijk om de rekening door de cafés te laten betalen. Zij zijn onschuldige slachtoffers van de falende politiek en van het gebrek aan verantwoordelijkheidszin van een klein deel van de bevolking.
Daniel Cauwel, Voorzitter van SDZ: “Gelet op deze onrechtvaardigheid eisen wij dat zowel de federale als de gewestelijke overheden, steunmaatregelen uitwerken waarbij de omzetverliezen volledig worden gecompenseerd.”

Laatste nieuws