fbpx
Afbouw: de contactberoepen kunnen hun activiteit vanaf 18 mei hernemen
13 mei 2020

Woensdag 13 mei, is de Nationale Veiligheidsraad (NVR) bijeengekomen. De NVR heeft beslist om vanaf 18 mei fase 2 van het afbouwplan op te starten. Wat het economische leven betreft – daar is beslist dat de contactberoepen in deze fase hun activiteit kunnen hernemen, onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten ze werken op afspraak, een mondmasker of mondneusbescherming dragen (personeel en klanten) en moeten ze de veiligheidsafstand tussen de klanten respecteren.

Verder mogen er – met instemming van de lokale overheden –  opnieuw markten worden georganiseerd. Die markten mogen maximaal 50 kramen hebben, er moet een circulatieplan worden opgesteld en de veiligheidsafstand moet altijd gerespecteerd worden. Het dragen van een masker of mondneusbescherming is verplicht voor de marktkramers en hun personeel en wordt ook voor klanten sterk aanbevolen.

De volgende stap in het afbouwplan zal niet vóór 8 juni plaatsvinden.

Alle culturele, sportieve, toeristische en recreatieve evenementen zijn verboden tot en met 30 juni.

Laatste nieuws