fbpx
De evenementensector, de wellnesscentra en de kermissen hervat-ten op 1 juli.
1 juli 2020

Op 1 juli zal België fase 4 ingaan van de exitstrategie. Zoals aangekondigd door eerste minister Sophie WILMES op de persconferentie van woensdag, heeft de Nationale Veiligheidsraad groen licht gegeven voor de heropening van bepaalde sectoren, met name de evenementensector, de wellnesscentra en de kermissen.

Omdat de situatie in België positief evolueert, heeft de Nationale Veiligheidsraad bovendien de versoepeling aangekondigd van meerdere sanitaire maatregelen: de limiet van 50 kramen op de markten wordt opgeheven ; hetzelfde geldt voor de verplichting om alleen te gaan winkelen gedurende maximaal 30 minuten. De wellnesscentra zullen ook kunnen heropenen op 1 juli. Hun protocol zal uiterlijk morgenochtend online staan.

1. De evenementensector zal zijn activiteiten kunnen hervatten vanaf 1 juli:

Vanaf 1 juli zal het publiek toegelaten bij evenementen uitgebreid worden. Zo zullen seminaries en conferenties opnieuw georganiseerd kunnen worden (mits inachtneming van de social distancingregels).

In een eerste tijd (van 1 tot 31 juli) zullen evenementen tot 200 mensen binnen en 400 mensen buiten al kunnen worden georganiseerd.

Als er een zaal wordt gehuurd (voor de organisatie van recepties en banketten), blijft de regel van toepassing van maximaal 50 mensen binnen.

Deze evenementen zullen natuurlijk afhangen van de strikte naleving van de regels die toelaten de veiligheid te garanderen van de dienstverleners, het personeel, de klanten en het publiek.

Het volledige exitprotocol voor de evenementensector bevindt zich nu al op de website van de HRZKMO :

https://dbba606d-bf82-431f-90ce-0e7675805a13.usrfiles.com/ugd/dbba60_902040c8acb14e93850a70f88750126c.pdf

2. De limiet van 50 kramen voor de markten wordt opgeheven!

De regel van de 50 kramen wordt voortaan opgeheven, mits toelating van de gemeentelijke overheden. 

3. Goed nieuws voor de wellnesscentra, de foorkramers en de handelaars:

Vanaf 1 juli zullen ook de welnesscentra en de sauna’s opnieuw de deuren mogen openen. De jacuzzi’s en de hammams zullen enkel opnieuw kunnen heropenen voor privézorgen.

Klanten zullen enkel op reservatie ontvangen kunnen worden. Personeel dat in contact komt met klanten, zal een masker moeten dragen. Het volledige protocol voor de heropening van de wellnesscentra zal uiterlijk morgenochtend op de website worden geplaatst van de HRZKMO (https://www.hrzkmo.fgov.be/veiligheidsmaatregelen).

Bovendien zullen bezoeken aan handelszaken niet meer beperkt zijn tot 30 minuten en zullen de klanten hun aankopen kunnen doen met hun “bubbel”.

De foorkramers zullen ook hun activiteiten mogen hervatten vanaf 1 juli, mits voorafgaande toestemming van de gemeentelijke overheden. Zij zullen tot maximaal 400 mensen buiten kunnen ontvangen.

Laatste nieuws