fbpx
Het SDZ roept de regeringscoalitie op om de economische sectoren die getroffen zijn door de Covid-19 crisis, dringend te steunen
30 september 2020

De Interprofessionele Federatie voor Zelfstandige Ondernemers SDZ juicht het akkoord over de nieuwe regeringscoalitie toe. De federatie roept met klem op om prioriteit te maken van een ambitieus herstelplan voor economische actoren die getroffen zijn door de Covid-19 crisis.

Het SDZ is van mening dat het hoog tijd was voor een echte regering. De Covid-19 epidemie blijft maar aanslepen waardoor onze economie volledig wordt verstoord. De crisis waar we nu al meer dan 6 maanden inzitten, tast de situatie van tal van zelfstandigen en ondernemingen aan. Zij zien het licht aan het einde van de tunnel nog steeds niet.

Daniel Cauwel, Voorzitter van het SDZ: “Wij verwachten van de nieuwe regering een onmiddellijke tenuitvoerlegging van efficiënte en ambitieuze maatregelen, om de gevolgen van deze zware economische crisis waarmee ons land momenteel geconfronteerd wordt, te beperken.”

Het SDZ wijst erop dat duizenden ondernemingen en handelszaken nog steeds op halve kracht draaien en amper hun werkingskosten kunnen dekken. De federatie vindt het absoluut noodzakelijk om concrete maatregelen te nemen die een golf van faillissementen en een forse toename van de werkloosheid kunnen vermijden.

Daniel Cauwel: “Het herstelplan dat wij vragen is noodzakelijk voor duizenden zelfstandigen en bedrijfsleiders die onvoldoende middelen hebben om hun facturen te betalen. Zij hebben absoluut nood aan een ambitieus programma dat concrete hulp biedt om terug rendabel te zijn. Wat de kost hiervan ook mag zijn, dergelijk programma zal in ieder geval de voorkeur krijgen, ten opzichte van de sociaal-  economische- en vooral menselijke last, waarmee ons land zou worden geconfronteerd, indien een belangrijk deel van onze economische operatoren zou verdwijnen.”

Laatste nieuws