fbpx
Covid-19 crisis – Brussel : Het SDZ eist dat elke verplichte sluiting van bars en cafés in Brussel, gekoppeld wordt aan degelijke compenserende steunmaatregelen voor de uitbaters!
7 oktober 2020

De Horeca sector heeft het reeds zwaar verduren gehad met de Covid-19 crisis. Deze dramatische situatie lijkt verre van voorbij, nu er sprake is dat de crisiscel, die bestaat uit de Hoge ambtenaar van het arrondissement Brussel, de burgemeester van de hoofdstad en de vertegenwoordigers van de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie, nieuwe maatregelen neemt met betrekking tot cafés.  

Om de druk op deze zeer getroffen sector te verlichten, eist de Interprofessionele Werkgeversfederatie SDZ, dat elke nieuwe maatregel die de Horeca uitbaters benadeelt, gekoppeld is aan financiële steun die hen toelaat het faillissement te vermijden en te kunnen voorzien in hun behoeften.

Daniel Cauwel, Voorzitter van het SDZ : “Laat ons niet vergeten dat, achter de vestigingen die op halve kracht moeten draaien of die mogelijks opnieuw hun deuren moeten sluiten, mannen en vrouwen staan zoals u en ik, die onschuldige slachtoffers zijn van deze crisis. Deze uitbaters hebben het risico genomen om te investeren, genieten van geen enkel degelijk vervangingsinkomen, hebben een gezin te onderhouden en verdienen in geen geval om in een situatie van armoede te belanden!”

Laatste nieuws