fbpx
Covid-19 : Aankondiging van nieuwe steunmaatregelen
20 oktober 2020

Naar aanleiding van de verplichte sluiting van de horeca en de bijkomende beperkingen die werden opgelegd door de federale overheid om de verspreiding van het virus in te perken, wordt een ‘crisisenveloppe’ van 500 miljoen euro aangekondigd.

Sector van de horeca, evenementen en cultuur

Voor zelfstandigen in de sector van de horeca, de evenementen- en de cultuursector wordt een verdubbeling aangekondigd van het crisis-overbruggingsrecht. De eindejaarspremies voor de werknemers uit de horecasector worden gegarandeerd, zelfs in geval van tijdelijke of economische werkloosheid. Tot slot zullen de RSZ-bijdragen voor het derde kwartaal kunnen worden vrijgesteld.

Overbruggingsrecht ter ondersteuning van de heropstart wordt verlengd tot 31 december 2020

Zelfstandigen die niet meer verplicht moesten sluiten konden tot 31 oktober 2020 genieten van het overbruggingsrecht ter ondersteuning van de heropstart, op voorwaarde dat zij een omzetverlies hadden van minstens 10%, ten opzichte van de omzet van hetzelfde kwartaal in 2019. Dit overbruggingsrecht wordt nu verlengd tot 31 december 2020.

Laatste nieuws