fbpx
Covid-19 : Vlaamse ondernemers krijgen belastinguitstel voor de onroerende voorheffing.
26 november 2020

De tweede lockdown hakt zwaar in op Vlaamse ondernemers. Daarom werd beslist dat de Vlaamse ondernemers 4 maanden betalingsuitstel krijgen om hun onroerende voorheffing te betalen.

Domino-effect voorkomen

De Vlaamse ondernemers zijn een van onze belangrijkste levensaders, daar heeft deze coronacrisis ons nog maar eens attent op gemaakt. Daarom kondigt Vlaamse minister van Financiën Matthias Diependaele een belastinguitstel voor ondernemingen aan. “Sommige ondernemers hebben het vandaag knap lastig om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Met de Vlaamse Regering willen we voorkomen dat de onbetaalde facturen zich opstapelen. Dat zou namelijk voor een domino-effect kunnen zorgen. Als onderneming X zijn factuur aan onderneming Y niet kan betalen, zouden beide ondernemingen in de problemen kunnen komen”, laat minister Diependaele weten.

Uitstel tot 30 april 2021

Minister Diependaele heeft de Vlaamse Belastingdienst de opdracht gegeven om de aanslagbiljetten voor het aanslagjaar 2020 voor ondernemingen te blokkeren. De Vlaamse ondernemingen krijgen van de Vlaamse Belastingdienst de mogelijkheid om de betaling van de verschuldigde onroerende voorheffing uit te stellen en deze in schijven te betalen die ze zelf mogen kiezen. De ondernemingen krijgen daarvoor tijd tot 30 april 2021. Tot dan zijn er geen interesten verschuldigd.

Eenmanszaken

Heel wat eenmanszaken maken beroepsmatig gebruik van hun privéwoning. Ook voor hen geldt dit belastinguitstel, maar zij zullen dit wel moeten aanvragen. Zij moeten daarvoor contact opnemen met de Vlaamse Belastingdienst, die het uitstel dan manueel zal registreren.

Laatste nieuws