fbpx
Zelfstandigen : Het dubbele crisis-overbruggingsrecht is verlengd tot december
4 december 2020

Op 4 december heeft de federale overheid beslist om het dubbele crisis-overbruggingsrecht te verlengen tot december.

Ter herinnering: het overbruggingsrecht, dat sinds 2016 bestaat, heeft tot doel zelfstandigen te ondersteunen die in moeilijkheden verkeren. Sinds maart 2020 is dit systeem specifiek ontworpen voor zelfstandigen die getroffen zijn door de COVID-19-crisis.

Midden oktober laaide de gezondheidscrisis weer op en besloot de regering onder meer om de bars en restaurants te sluiten. Daarom heeft de federale overheid beslist om het bedrag van het crisis-overbruggingsrecht te verdubbelen voor de zaken die bij besluit van een overheidsinstantie moesten sluiten.

Voor oktober en november konden zelfstandigen, helpende en meewerkende echtgenoten die hun activiteiten geheel of gedeeltelijk moesten stopzetten na de beslissing van een overheidsinstantie in het kader van de COVID-19-crisis een overbruggingsuitkering krijgen van 2.583,38 euro voor een alleenstaande zelfstandige en 3.228,20 euro voor een zelfstandige met gezin. Het gaat hierbij niet alleen om bars en restaurants, maar om alle sectoren die moesten sluiten.

Aanstaande vrijdag heeft de Ministerraad ingestemd met de verlenging van deze bepaling voor de maand december, gezien deze zaken nog steeds moeten sluiten.

Laatste nieuws