fbpx
Zelfstandigen : De aanvullende vergoeding in geval van arbeidsongeschiktheid wordt verlengd tot 31 maart
7 december 2020

Zelfstandigen die arbeidsongeschikt zijn komen niet in aanmerking voor het crisis-overbruggingsrecht. Hun arbeidsongeschiktheidsuitkering ligt soms echter lager dan het bedrag van het overbruggingsrecht. Dit is het geval voor samenwonende zelfstandigen zonder personen ten laste. Een koninklijk besluit van 15 september 2020 heeft daarom een aanvullende uitkering voor de betrokken werkers voorzien, om hun vergoeding aan te vullen tot hetzelfde bedrag van het overbruggingsrecht. Deze maatregel was voorzien tot 31 december 2020.

Aangezien de crisis voortduurt, heeft de Ministerraad besloten deze toelage te verlengen tot 31 maart 2021. Met deze tijdelijke aanvullende uitkering kunnen samenwonende zelfstandigen zonder personen ten laste (die tot nu toe slechts een uitkering van 990,60 euro per maand ontvingen) van hun ziekteverzekering een aanvulling van 301,09 euro krijgen om een totale uitkering van 1.291,69 euro (bedrag van het overbruggingsrecht) te garanderen.

Laatste nieuws