fbpx
Covid-19 : Vlaams Beschermingsmechanisme voor ondernemingen met een omzetdaling wordt verlengd
21 december 2020

Door de aangescherpte maatregelen van het Overlegcomité sinds 28 oktober 2020 om in de tweede golf de verspreiding van het coronavirus verder in te perken, dreigen ondernemingen, ook in Vlaanderen, begin 2021 nog altijd geconfronteerd te worden met een omzetverlies. Om de continuïteit van deze ondernemingen te vrijwaren dringen zich ook voor januari en februari 2021 ondersteuningsmaatregelen op.

De Vlaamse Regering beslist daarom om het Vlaams Beschermingsmechanisme ook op te zetten in de eerste twee maanden van 2021, voor ondernemingen die geconfronteerd worden met omzetdalingen van minstens 60% in deze maanden of die binnen deze periode gesloten moeten blijven. Ze keurt daarvoor principieel het besluit goed.

Laatste nieuws