fbpx
Een nieuwe steunmaatregel voor Brusselse ondernemingen en zelfstandigen
21 december 2020

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering heeft op vrijdag 18 december 2020 een nieuwe steunmaatregel aangenomen ten behoeve van de door de crisis getroffen economische sectoren. Een premie van maximum 5.000 euro zal worden toegekend aan zogenaamde “niet-essentiële” handelszaken en sectoren.

Deze premie is bedoeld voor zogenaamde “niet-essentiële” handelszaken en sectoren die moesten sluiten op basis van de beslissingen van het Overlegcomité van 30 oktober 2020. Handelszaken die sindsdien weer open zijn, komen ook in aanmerking voor de premie, net als handelszaken die hun activiteit hebben voortgezet via de “take-away”- of “click and collect”-regeling.

Deze premie, waarvan het bedrag varieert in functie van de vaste kosten en het omzetverlies van de onderneming, kan oplopen tot 5.000 euro.

In het kader van deze regeling, zullen de “contactberoepen”, die hun deuren nog niet mochten heropenen, bij voorrang aanspraak kunnen maken op een eerste forfaitaire schijf van 1.500 euro.

In totaal gaat het om bijna 19.500 vestigingen die steun zullen ontvangen waaronder ook inrichtingen uit de sectoren die in aanmerking kwamen voor de premie voor de evenementensector (nachtclubs, cateraars, reisbureaus, enz.).

De procedure voor het aanvragen van de premie zal in januari worden aangekondigd.

Laatste nieuws