fbpx
Digital Reaction Plan : is uw onderneming klaar in geval van een incident ?
16 maart 2021

De FOD Economie lanceert de Digital Reaction Plan campagne. Die moet bedrijven bij een incident of ramp ondersteunen en helpen om de continuïteit van hun activiteiten en het behoud van hun infrastructuur, met inbegrip van hun digitale procedures en diensten, te garanderen.

Overstroming, brand, stroomuitval, cyberaanval … incidenten of rampen hebben grote gevolgen voor de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten en vooral voor de IT-infrastructuur en -procedures.

De gezondheidscrisis heeft het belang van efficiënte, veilige en vooral continue IT- en digitale infrastructuur en diensten onderstreept. Door de crisis moesten heel wat ondernemingen ook in allerijl in actie schieten, bijvoorbeeld om hun werknemers op afstand te laten werken (telewerk).

Veel bedrijven, en vooral kmo’s, beschikken echter niet over voldoende kennis of knowhow om in te spelen op dergelijke onvoorziene omstandigheden.

Daarom lanceert de FOD Economie de campagne Digital Reaction Plan. Bedoeling is om bedrijven te helpen anticiperen op alle types van incidenten die de bedrijfscontinuïteit ernstig in het gedrang kunnen brengen.

Dankzij het Digital Reaction Plan kunnen bedrijven online en volledig gratis een gepersonaliseerde “quickscan” uitvoeren. Op die manier komen ze te weten hoe goed ze voorbereid zijn op verschillende incidenten. Een reeks voorbeelden, modeldocumenten en adviezen zijn beschikbaar die ondernemingen toelaten om:

  • risico’s te identificeren, analyseren, beoordelen en aan te pakken;
  • een bedrijfscontinuïteitsplan voor de activiteiten van de onderneming op te stellen;
  • incidenten te beheren;
  • doelgericht te communiceren.

Ontdek de risico’s van uw onderneming … en anticipeer erop !

Laatste nieuws