fbpx
Oproep van SDZ aan het Overlegcomité: “Vergis u vooral niet van doelwit!”
19 maart 2021

De Interprofessionele Federatie voor Zelfstandige Ondernemers SDZ roept de politieke leiders op om zich tijdens het Overlegcomité niet te vergissen van doelwit en te vermijden dat onze economie onnodig wordt gesanctioneerd door maatregelen te nemen die geen reële impact hebben in de strijd tegen de pandemie.

Indien de scholen de bron van de epidemie zijn, dan vindt SDZ dat er op dat niveau moet worden ingegrepen. Hetzelfde geldt ten aanzien van bepaalde jongeren waarvan het gedrag problematisch is.

Voor SDZ is er geen enkele reden om de economische activiteit opnieuw te beperken. De handelszaken en de contactberoepen, die reeds een heel jaar zwaar getroffen zijn en die absoluut nood hebben om hun activiteiten verder te zetten, mogen evenmin worden bestraft.

Daniel Cauwel, Voorzitter van SDZ: “Vandaag zou elke nieuwe maatregel ten aanzien van de zelfstandigen alleen maar onbegrip, frustratie en faillissementen tot gevolg hebben, zonder evenwel de evolutie van de pandemie te beperken!

Voor SDZ wordt het dag na dag duidelijker dat de sluitingsmaatregelen, nutteloos en contraproductief zijn.

Op dit moment moet er volgens SDZ een versnelling komen in het vaccinatieproces en de testen en mogen we in geen geval de ondernemers, die reeds een hoge tol betaald hebben in deze aanhoudende crisis, verder bestraffen.

Laatste nieuws