fbpx
Het crisis-overbruggingsrecht voor de opvang van een kind wordt deze week toegepast
29 maart 2021

Zelfstandigen die in de week van 29 maart 2021 hun activiteit moeten onderbreken voor de opvang van hun kind, kunnen van het crisis-overbruggingsrecht gebruik maken.

Als gevolg van het besluit van de overheidsinstanties om de scholen tijdens de week van 29 maart tot en met 2 april 2021 te sluiten, zullen zelfstandigen aanspraak kunnen maken op het crisis-overbruggingsrecht voor onderbrekingen van hun activiteit voor de opvang van hun kinderen. Zelfstandigen hebben voor deze 5 dagen recht op een volledige vergoeding van 322,92 euro (zonder personen ten laste) of 403,53 euro (met personen ten laste).

Ter herinnering: zelfstandigen moeten hun zelfstandige activiteit tijdens deze periode volledig onderbreken. Zij hebben geen recht op de financiële uitkering als zij arbeidsongeschikt zijn of van thuis uit kunnen werken.

Laatste nieuws