fbpx
Horeca : dubbel overbruggingsrecht in de maand mei
21 april 2021

Op woensdag 21 april heeft de beperkte ministerraad besloten tot een reeks steunmaatregelen voor de sectoren die nog steeds gesloten zijn (tijdelijke btw-verlaging in de horeca, RSZ-vermindering, …). Er werd met name besloten het dubbele overbruggingsrecht voor de betrokken zelfstandigen toe te kennen voor de maand mei.

Concreet zullen zelfstandigen in de horeca, die toestemming krijgen om op 8 mei hun activiteiten gedeeltelijk te hervatten met de heropening van de terrassen, voor de maand mei recht hebben op de dubbele uitkering. Het gaat om een bedrag van 3.228,20 euro voor een zelfstandige met gezinslast en 2.583,38 euro voor een alleenstaande zelfstandige. Bovendien kan dit dubbele bedrag worden gecombineerd met take-away– en click & collect.

Ter herinnering, het dubbele overbruggingsrecht blijft beschikbaar voor zelfstandigen die hun activiteit volledig moeten stopzetten ten gevolge van een overheidsbeslissing. Alle andere zelfstandigen die ten opzichte van het referentiejaar 2019 een omzetverlies van ten minste 40% kennen, hebben recht op het enkele overbruggingsrecht.

Laatste nieuws