fbpx
Brussel : De premie Tetra+ is binnenkort beschikbaar
20 mei 2021

De premie Tetra+ zal binnen enkele dagen beschikbaar zijn. In navolging van de Tetrapremie heeft deze nieuwe premie betrekking op Brusselse ondernemingen die actief zijn in de sector van de discotheken, de restaurants en cafés en sommige van hun leveranciers, de evenementen, de cultuur, het toerisme, de sport maar ook de taxi’s.

De verschillen tussen de premie Tetra+ en de Tetrapremie, die tot 19/05/21 beschikbaar is, zijn: 

  • Voor de berekening van de VTE’s wordt de sociale balans van 2019 in aanmerking genomen zoals die is gepubliceerd bij de NBB op de datum van inwerkingtreding van het besluit betreffende de Tetra+-premie.
  • Ondernemingen die vóór 2019 zijn ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen en die tijdens de referentieperiode 25% tot 39,99% van hun omzet verloren hebben, hebben recht op het forfaitbedrag waarin de Tetrapremie voorziet.
  • Ondernemingen die in de KBO zijn ingeschreven in 2019 en 2020 moeten geen bepaalde omzetdrempel bereikt hebben om deze premie te kunnen ontvangen. Voor ondernemingen die vóór 2019 zijn ingeschreven blijft de minimumjaaromzet van 2019 daarentegen gelden om de premie te kunnen krijgen.
  • Voor de ondernemingen in een btw-eenheid wordt de omzet van het lid van de btw-eenheid dat de premieaanvraag heeft ingediend in aanmerking genomen voor de berekening van het bedrag van die eenheid.
  • De premie wordt uitgebreid naar de taxisector (code NACE btw 49.320).

Voor de premie Tetra+ zal voor de berekening van de VTE’s de sociale balans van 2019 in aanmerking worden genomen zoals die gepubliceerd is bij de Nationale Bank van België op de datum van inwerkingtreding van het besluit betreffende deze premie.

Zorg er dus voor om zo snel mogelijk de sociale balans correct te publiceren !

De omzet zal worden bepaald op basis van de gegevens die opgenomen zijn in de ontvangstbewijzen van de btw-aangiften die uiterlijk van 19 april 2021 dateren. Een onderneming in een btw-eenheid moet een attest bezorgen van een gecertificeerde expert-boekhouder, een gecertificeerde fiscale adviseur of een ondernemingsrevisor.

Laatste nieuws