fbpx
Verlenging van de Covid steunmaatregelen : SDZ betreurt de verstrenging van de voorwaarden die recht geven op het crisis overbruggingsrecht
24 september 2021

De Interprofessionele Federatie voor zelfstandige ondernemers SDZ is verheugd dat de federale regering eindelijk een verlenging toekent van het overbruggingsrecht en van de tijdelijke werkloosheid voor alle sectoren.

Daniel Cauwel, Voorzitter van SDZ: “Wij zijn opgelucht! Deze twee maatregelen blijven noodzakelijk, wetende dat de epidemie nog niet voorbij is en dat duizenden zelfstandigen en handelaars nog zeer kwetsbaar zijn”.

SDZ betreurt echter dat er voortaan een omzetverlies van 65% i.p.v. 40% moet worden geleden om te kunnen genieten van het crisis overbruggingsrecht.

Daniel Cauwel: “Veel ondernemingen die verplicht moesten sluiten of die met veel beperkingen moesten functioneren, worden nog steeds bestraft. Zij verdienen echter allen om te worden geholpen. Wij stellen immers op het terrein vast dat veel zelfstandigen vandaag nog een omzetverlies lijden tussen 25% en 50% ten opzichte van hun omzet van voor de crisis. Dit is ontzettend veel! Er is geen enkele reden om deze zelfstandigen in de steek te laten, nu zij onschuldige slachtoffers zijn van deze crisis!”

De federatie betreurt bovendien dat de verlaagde BTW (6%) in de horecasector niet wordt verlengd, terwijl deze sector moeite heeft om te herstellen en binnenkort wellicht nog klanten die geen Green Safe Ticket bezitten, zal verliezen.

Daniel Cauwel
Voorzitter

Laatste nieuws