fbpx
KMO-fonds : geef uw bedrijf een impuls
14 oktober 2021

Dankzij het kmo-fonds “Ideas Powered for Business”, dat steun biedt in de vorm van pre-diagnostische IE-diensten en/of bij aanvragen van merken of modellen, kan een kmo een maximale tegemoetkoming in de kosten krijgen van 1.500 euro.

Die financiële steun maakt deel uit van de maatregelen om kmo’s te helpen de COVID-19-crisis het hoofd te bieden. De steun is alleen geldig in 2021, binnen de grenzen van de beschikbare Europese begroting.

Dat programma is een initiatief van de Europese Commissie, het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO), in samenwerking met de nationale bureaus voor intellectuele eigendom.

75% korting op pre-diagnostische IE-diensten (IP scan) … in België beschikbaar vanaf 1 oktober 2021!

Pre-diagnostische IE-diensten zijn diensten die op maat van een bedrijf analyseren welke acties in verband met IE rechten aangewezen kunnen zijn. Ze zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van een IE-strategie voor uw bedrijf.

In België kunnen deskundigen gespecialiseerd in intellectuele eigendom u bij die studie op verschillende gebieden bijstaan.

Dat kan u helpen bij de beslissing:

  • welke IE-rechten u het beste kunt aanvragen;
  • hoe u uw IE-portefeuille verder kunt ontwikkelen als u al eerder IE-rechten hebt laten registreren en
  • hoe u een toekomstgerichte strategie kunt opzetten.

Pre-diagnostische IE-diensten worden in het kader van die regeling alleen aangeboden via de deelnemende nationale en regionale IE-bureaus in de Europese Unie.

Meer informatie over de pre-diagnostische dienst en hoe u zich kunt aanmelden, vindt u op de pagina “kmo-fonds – IE Voucher EUIPO

50% korting op de taksen voor de aanvraag van merken en modellen … het is nog steeds mogelijk in 2021!

Wilt u een merk, tekening of model registreren? Dan kan uw kmo gebruikmaken van de “IP-voucher” en 50% van de indieningstaks recupereren.

Meer informatie over aanvragen en de voorwaarden leest u op de pagina “kmo-fonds – IE Voucher EUIPO”.

Laatste nieuws