fbpx
Overlegcomité : SDZ betreurt de maatregelen die gericht zijn tegen de Horecasector
26 november 2021

De Interprofessionele Federatie voor Zelfstandige Ondernemers SDZ betreurt de maatregelen van het overlegcomité, die de openingsuren en het aantal personen per tafel in de Horecasector opnieuw beperken. De federatie eist de reactivering en de verlenging van de steunmaatregelen na 31 december.

SDZ is van oordeel dat de Horecasector opnieuw op oneerlijke wijze wordt geviseerd, gezien de besmettingen plaatsvinden in de privésfeer van de bevolking. 

Daniel Cauwel : “Deze nieuwe aanval tegen de Horeca sector is volledig onterecht en het wordt een moeilijke opdracht om nog een draagvlak te creëren bij de uitbaters ! Cafés en restaurants maken deel uit van de economische operatoren die het meest getroffen zijn door de crisis, terwijl zij er niet eens verantwoordelijk voor zijn. Zij hebben daarenboven enorme investeringen gemaakt om hun klanten te kunnen ontvangen volgens de sanitaire voorschriften.”

Daniel Cauwel vervolgt: “Tegenover de negatieve effecten van de nieuwe maatregelen is een reactivering en een verlenging van de financiële steun van de overheid een absolute noodzaak om de verliezen van de uitbaters te kunnen compenseren”.

SDZ is anderzijds opgelucht dat er geen commerciële lockdown aangekondigd is. De leden van de federatie, en in het bijzonder de kleine zelfstandigen, moeten in de période voorafgaand aan de feestdagen, hun activiteiten kunnen voortzetten.  

Daniel Cauwel : “Minder dan een maand voor Kerst, zou het absoluut onbegrijpelijk geweest zijn om de kleine handelaars te beperken in hun activiteiten, te meer nu zij de nodige sanitaire maatregelen verder blijven toepassen en de klanten hier ook helemaal mee vertrouwd zijn.”

SDZ is bovendien van mening dat het helemaal geen nut heeft om de klanten te verplichten om alleen te winkelen. Daniel Cauwel : ”Ik begrijp dat de sanitaire situatie sterke maatregelen rechtvaardigt. Maar er moet gestopt worden met het bestraffen van de handelaars, die hebben aangetoond dat zij hun cliënteel perfect kunnen ontvangen met inachtneming van de sanitaire maatregelen !”

Daniel Cauwel

Voorzitter

Laatste nieuws