fbpx
Overlegcomité : SDZ is opgelucht : « De motor van de epidemie is niet de Horeca ! »
3 december 2021

Naar aanleiding van het overlegcomité is de Interprofessionele Federatie voor Zelfstandige ondernemers SDZ opgelucht. Het opleggen van een sluitingsuur om 20u in de horecasector zou absolute onzin geweest zijn. De Horeca vormt geen sanitair gevaar en de uitbaters moeten hun activiteiten kunnen verderzetten om economisch te kunnen voortbestaan.

De Horecasector verplichten om te sluiten om 20u betekent in de praktijk een volledige sluiting want de opbrengsten kunnen in dat geval niet opwegen tegen de te hoge kosten van een activiteit die niet op volle toeren kan draaien.

SDZ gelooft niet dat de horecasector het probleem is en evenmin een andere economische sector. Het is het falende beleid van de overheid voor wat de vaccinatie en de handhaving van de veiligheidsmaatregelen betreft.

De federatie is van mening dat geen enkele economische sector nog slachtoffer moet worden van de falende politiek en het gebrek aan verantwoordelijkheid van een deel van de bevolking.

Laatste nieuws