fbpx
Handelspraktijken : bijkomende kosten voor betalen met de kaart? Onwettig!
7 maart 2022

Handelaars mogen al enkele jaren geen kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen. Dat geldt zowel voor betalingen in de winkel als online. Maar toch gebeurt het nog. Maar liefst 59% van de websites waarover bij de Economische Inspectie meldingen binnenkwamen, bleek in overtreding.

Sinds 9 augustus 2018 is het verboden voor handelaars om klanten een toeslag of extra kost te vragen voor betalingen met een betaalkaart of via overschrijving of domiciliëring.

Worden er administratieve kosten aangerekend die losstaan van je bankkaart zoals verzendingskosten, btw-kosten of leveringskosten, dan moet een handelaar altijd duidelijk vermelden wat daaronder valt. Moet een klant dus extra kosten betalen boven op het bedrag van zijn bestelling, dan moet hij voldoende informatie krijgen over de redenen van de toeslag. 

Laatste nieuws