fbpx
Btw : wilt u gebruik maken van de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen?
26 mei 2023


U kunt gebruik maken van de btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen als uw omzet onderworpen aan het normale btw-regime het afgelopen kalenderjaar niet meer bedroeg dan 25.000 euro en u voldoet aan de andere voorwaarden. Met die regeling bent u vrijgesteld van de meeste btw-verplichtingen.   

Wilt u gebruik maken van die regeling? Als uw omzet in 2022 niet meer dan 25.000 euro bedroeg, zult u in de loop van de maand mei een brief ‘Toepassing van de btw-vrijstellingsregeling’ ontvangen. Daarin staat meer informatie over de voorwaarden en modaliteiten van die regeling. U vindt die brief in MyMinfin: u meldt zich aan en u klikt op ‘Mijn documenten’.

Voldoet u aan de voorwaarden én wilt u voor die regeling kiezen? Dien uw aanvraag tot wijziging van de btw-regeling in ten laatste op 10 juni 2023 via de toepassing e604 > ‘Wijziging btw-identificatie’ > ‘Regime’.

Meer informatie over de btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen 

Meer informatie over de toegang tot de toepassing e604

Laatste nieuws