fbpx
SDZ is geschokt door de beslissing van AB Inbev om de huurgelden van de horecazaken die verplicht moeten sluiten op te eisen
5 november 2020

De Interprofessionele Federatie voor Zelfstandige Ondernemers SDZ is geschokt door de beslissing van AB Inbev om de huurgelden van de horeca uitbaters, die sinds 18 oktober verplicht moeten sluiten, op te eisen. Vanwege een groep die in 2019 een nettowinst van meer dan 8 miljard EUR heeft geboekt is deze beslissing onbegrijpelijk. Dit is des te meer onrechtvaardig nu de uitbaters volgens SDZ in hun recht zijn om overmacht in te roepen om de huur niet te betalen!

SDZ herinnert eraan dat AB Inbev in 2019 een nettowinst van meer dan 8 miljard EUR heeft geboekt.

De federatie vindt de uitspraak van de groep, met name dat zij de horecasector steunen door “het bier dat over datum is, gratis te vervangen”, dan ook schandalig.

Volgens SDZ mogen de getroffen handelaars overigens een specifiek geval van overmacht vanwege een “bevel van hogerhand” of het “fait du Prince” inroepen, om de betaling van hun huur op te schorten. De juridische dienst van SDZ heeft een modelbrief opgesteld die de handelaars, die verplicht moeten sluiten, aan hun verhuurder kunnen richten.

Laatste nieuws